Friday, April 30, 2010

wayang

haiss~ dah lame gila la aku tak tengok wayang. plan last week nak kuar ngan cikmin tengok SEMERAH CINTA STILETTO. siyes aku nak tengok sangat. semua ni sebab gadis ini;

ye lawa orangnye. manis lagi. ayu, manja, suweet. hmm~ ape lagi.. =.="
*incik pepel toksoh nak senyum lebar sgt*


aku suke Lisa Surihani (suke means kagum dengan kecantikan+keayuan etc etc dia ye), sejak dalam iklan lip ice. wow! suweet kot pompuan nih. sebab dia jadi model membuatkan aku hampir2, nyaris beli lip ice tuh!bhahahahaa.. tapi aku tak beli. aku ta pakai semua tuh. cam bibir plastik jek. geli (#__%). time menari ngan dinner jela aku pakai. tu pon nipis jek,,hoho. kiranya, kecantikan Lisa masih belum mampu menggugat keimanan aku untuk terpengaruh dan membeli lip ice. last2, adek aku yang beli. dia bab2 camni memang nombor 1. haha..~

ok ok. balik kepada topik asal. oleh kerana finals, dan nak dijadikan cerita. hari kejadian yang aku ngan cikmin plan nak keluar tu, tetibe cikmin bagitau adek dia nak datang ukm. nak hantar barang. tssk tskkk.. sedih hati. takpelah. nanti2 la kite tengok. atau maybe aku download je nanti. tapi aku nak tengok wayang! =.="

******************

dan sekarang ni pulak, ade cerita HOOPERZ kat wayang. baru je lagi keluar (xdela baru sgt..dah 1mggu wayang) nak tengok jugak! tapi, again, takde orang yang aku boleh ajak. err lagipun, finals tak habis lagi,,haha. tak sedar diri tol aku ni. haiss~ 


Sinopsis;





Hooperz adalah sebuah filem drama ringan dengan babak-babak komedi yang mengisarkan kehidupan 7 orang pemain bola jaring untuk pasukan kolej mereka yang dikenali sebagai ’Hooperz’.





Pasukan mereka gagal beraksi cemerlang di gelanggang kesan masalah peribadi yang dialami mereka sendiri, hinggakan mereka sukar bekerjasama sebagai satu pasukan. ‘Hooperz’ dianggotai Atylia yang mempunyai kecacatan lengan tetapi merupakan penjaring utama dalam pasukannya. Atylia tinggal bersama ayahnya Profesor Iqbal, seorang angkasawan yang kecewa dan kini menjadi pensyarah fizik di sebuah kolej.





Ketua pasukan ‘Hooperz’, Zulaikha pula sentiasa berusaha untuk menyatukan pemain pasukannya sementara si penjaga gol iaitu Arzwar sering dihantui kelibat anak kecil yang muncul dalam hidupnya. Ahli pasukan yang lain seperti Saidatul, Sue, Nino dan AJ juga mempunyai kisah hidup mereka tersendiri.





Filem ini membawa anda menyelami kesungguhan setiap ahli pasukan ‘Hooperz’ dalam menghadapi dugaan, kadangkala lucu, untuk mengubah nasib pasukan mereka dan juga masa depan mereka sendiri.


Para Pelakon:
Intan Nor saina – Atylia; Melissa Maureen Rizal – Wan Zulaikha; Nur Zazleen Zulkafli – AJ;
 Juliana Evan – Nino; Anita Baharom – Saidatul; Akma AF – Azwar; Dawn Jeremiah – Sue Wei; 
Amy Mastura – Jurulatih; Adibah Noor – Jurulatih



me says; cite ni macam cool jek, sebab tu nak tengok jugak. plus, sebab utama yang lain adalah sebab ade Juliana Evans. dia memang cool! *thumbs up*


********************

sem lepas aku ade cakap kat membe2 aku, aku takkan kuar tengok wayang, kecuali 1 cerita jek.. ECLIPSE. ohh my couch! memang la Allah tu Maha Adil kann? Dia kabulkan doa aku yang satu tu,,huhu. memang, ade je halangan untuk aku pegi tengok wayang. takpelah. yang penting, ape2 pon jadi, even sorang2 pon (ye ke aku ni?), aku nak gak tengok ECLIPSE! ta kire! jangan halang aku! huu..~


30jun..lambat lagi =.="




*************************

oke. itu je review. ehhhm~ siyes sangat mau tengok wayang!

takpela. nanti2 je pegi.

ermmmm~ saye ade gambar menarik untuk share dengan semua.

dan ini,
terISTIMEWA buat incik pepelstorm ;)








tadaaa!!~











auchh! cumel la awex u incik pepel 
^^




oke. till then. 


assalamualaikum. xoxo

Wednesday, April 28, 2010

the ugly truth 2


Men are like public toilets, either taken or full of shit.

Wednesday, April 21, 2010

risau xpasal..tahi hidung kuneng!

derrr~ membe aku yang aku kenal since skola rendah dah nak kawin. wadehekk! umur baru 21taun kott~ kau buat aku risau ta pasal der. camne nih?? aku OK je stakat hari ni yang aku ni single. tetbe tadi bkak fesbukk ade invitation event pulak. tengok2, invitation majlis kahwin kau! pffffffffffft! kau buat aku rase macam loser jek, bf pon tade. hwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..~ hope membe2 aku yang lain jgn la kawen dulu. sedih aku! T__T



Everybody in this world is scared, & sometimes it takes 2 scared persons to do ONE brave thing: 
fall in love

 dan kau shiha..nak kawin dah pon. TAHNIAH! ;)
-xoxo-










p/s: ohh ya. ini bukan entri desperate. kecuakan melampau saje *peace*








******************cerita pasar malam*********************


tadi aku pegi pasar malam..ngan anum (cosmate aku merangkap sekolej ngan aku juge). naik moto tapinye,,huuuu~ tau2 la. cuak naik moto ni, nak2 lagi aku jarang naik. kecik2 dulu adela. tu pon bile abang aku anta g skola jek, lain2 mane de. yang xleh blah. da smpai pasar, park la moto. tetbe aku cam terkial-kial si ikan kaloi jek nak cabut helmet. what the..~ segan weh! terus aku duduk *mengcangkung*. keliling ramai gak lelaki2 kat situ (yelah..park moto rmai la laki). then anum tarik aku bangun sbb dy nak tolong bukakkan. auchh! suweet! bhahahaa!! tah ape la lelaki2 tu pikir ble tgk aku ngan anum cmtu yek? huhh! pedulik ape. kalo dyowg nak ngate aku cmni, aku nk tanye balik la kat dyowg; 
kalo laki tu tlg cabutkan untuk awek dyowg, xde lak kowg nak ngate kann? so skang ni mane halal haram? *wekk!* geram aku. sebok pandang2!
anum senyum jek. then tetibe anum ckp;
betolla sent. ko ni, kalo naik moto ngan pakwe msti romentik. nak pkai n nak cabut helmet pon x reti. 
wadehekk anum?! ciss~ slow jek anum berpikiran seperti mereka juga. ahhh pedulik. yg pnting da smpai ;p



and i love her

dear God,
hope everything will be fine. just fine.
give her strength. strenght to face all this.
i need her smile. need her jokes. need her to be here, with us.



be tough ye laling!! 
(sory curi gamba,tehehee~)
-xoxo-



yana, syifa, aku, chaza
(dinner marine '10)
ermmm, cikmin tade. x join dinner 




TLS
Dont live everyday like it's your last, live everyday like it's your first.



LOVE

Monday, April 19, 2010

cinta pertama saya ;')

sila klik bawah ni..
steven gerrard saya!!

saya cinta dia. 
cinta dia. 
cinta dia!





p/s: kalau nnti da kawin sy harap hubby xkisah la kan mnt gerrard lagi,,keh3 *tetbe msuk hal owg dewase pule*
ok. saya muda remaje lagi *wink!* ^_~

Saturday, April 17, 2010

Wednesday, April 14, 2010

bliss


GIRL is so simple yet complex, so weird yet beautiful.
A non-understandable creature, created by God.
And girl makes a man complete.
Totally

^^

no comment. :|


Girls give and forgive, guys get and forget



Saturday, April 10, 2010

is,


kenape kau tanye soalan camtu, pada saat-saat camni?




takde gune..

Tuesday, April 6, 2010

Monday, April 5, 2010

self.contained.underwater.breathing.apparatus


it is.. SCUBA! ^^

well, i'm doing some revisions. tomorrow got scuba test meh~ duhh.. (*_*)"
*and its boring, u know! sbb tu la update blog jap. nak amek feel scuba* thehehehee~ ;P








n heyy. it's me! ^^





Sunday, April 4, 2010

so true



"Wanting to be someone else
is a waste of the person you are."

Kurt Cobain


h.a.p.p.y

malam ni seronok sangat! haha..xtau nape tapi rase nak senyum jek :D :D :D. tadi g dectar ngan cikmin, semangat gile aku! ni sume semata-mata nak tgk cosmates aku perfome..sangat best! paling best+seronok n membuat kan aku ngan cikmin mnjerit kuat bile tengok turn chaza keluar menari. menari joget gitu! ^O^

happy sangat malam ni pon rase nye sebab tgk sume cosmates aku dtg. sume have fun! ahhhh...~ LOVE IT! ;)





p/s: lagi 1 sebab nape happy sgt sbb dapat tumpang mkn free! hari ni seharian x mkn,skali g dectar dpt menyebok mkn free. hahahaaa.. THANX semua esp. makanan tu! ^^
..gamba xde. hais~ :(

..for the person who deserves u



Saturday, April 3, 2010

eh eh. just realize



HELL-O APRIL! :D
finals coming-up. checked!
scuba-diving exm. checked!
short-sem course. checked!
assignmentss. checked!
off-love.being free. checked!
semester-break. err..ade ke? =.="

spesel+khas untuk awak! :P

incik pepelstom,

memang r perempuan kena handle-with-FULLY-care :P baik kan sy.bgtau awk rhsia ;P
FULLY-care yang saya mksudkan tu bukan la 24/7 beb. adoii~ saya pon xlarat dpt bf camtu.
cukup r atleast, sehari=1msg (ini contoh saje). saje2 gatal tanye khabar ke kann?

or atleast tanye la,
---> eh u hari ni dah berak belom? (erk! putus fius ape?) soalan lain please! ;p




geeeeeeeeeeeeeees~ :D




p/s: erk! luar alam la pulak tetbe guna saya-awak,,haha. saje jek ye incik pepelstom ;P