Friday, April 22, 2011

entri untuk seorang kawan baik yang sampaikan aku dah anggap macam famili aku sendiri :')

ehem. aku sampaikan boleh anggap dia macam adik aku. sebab dia petite. meanwhile aku gigantic *ecehh. mcm le besor sangat aku ni padahal tinggi je :')

nama-nick dia; Mid Hashim(bukan nama sebenar)

TADAAAAAAAAAA!
ka ingat comel sgt ke? tampor nak? :P


idea nak meluah perasaan ni datang time aku terbaca tweet ni tadi;

You know a friendship is real once it survives an argument, fight or minor dispute.


lepas aku baca tweet ni, terus aku teringat pasal satu hal ni. jujur aku cakap, aku terasa gila dgn ka Mid..haha! yela, banyak kali aku ajak keluar, harammm xde pun ka setuju kuar skali. kalau skali dua xpe gak. tapi dah masuk kali ke-3 still gak ka xleh kuar sama, memang aku rasa nak merajuk sgt2 time tu :'( sedih wo.. tapi entah nape tetibe je boleh baik semula. xsampai seminit pon..HAHA. gila-gila kita ni. benda ni jadi baru2 ni jugak la. sejak ka bekerjaya ni Mid :P aku ada post kat FB ka kot. aku cakap:


"weh. kita ni gaduh-gaduh. tapi pastu baik smule. bestnye kalau ada pakwe macam ni..hahahhaa".. (something yg lebih kurang mcm ni la. aku tak ingatla the exact sentence. dah lama bonar eihh)
HAHA

see? budak kecik ni kejam kan? -__-'



weheyy. kita dah go through banyak benda sama-sama. banyak kali terasa hati. tak terkira dah terkasar bahasa. tak terhitung perasaan nak marah/mengamuk/merajuk dengan perangai sesama sendiri :') but afterall, we manage to control and settle 'em ;P

bila aku sedih, walaupun tanpa niat, ada je ayat or cerita ka yang secara taklangsung boleh buat aku senyum. hey ka tau tak, aku percaya hanya mak, abah and adik-beradik aku je mampu buat mcm tu. and rupanya, ka salah sorang jugak la kan.. amazing huh? LOL. 

sha, nina, ann jangan lah terasa. aku cakap pasal mid ni sebab aku paling lama kenal dgn dia. and jujurnya, dengan dia lah aku paling banyak share cite. baik buruk huduh-side of mine dia tau..w/pun tak semua. sebab aku tetap aku. ada sikit benda yang aku simpan untuk diri sendiri :')

ha ni gambor fav aku. nampak happy sgt aihh :D
credit: misz Niens :)

banyak gelak nangis sama-sama. jatuh bangun, berjaya gagal dalam apaper jela. sume kita share. sebab tu la, dulu aku penah buat entri khas untuk menggambarkan betapa aku berharap ketat-ketat kat 'someone' tu dulu untuk jaga ka elok2. siap warning lagi, kalau dia buat ka nangis, mmg naya la hidup dia. tapi aku tak mampu nak pedajal hidup dia sebab dia dduk jauh. kat Johor. ring a bell Mid? hehe...dah2. meh le kita move on. takpe. kita ada ramai kawan yang kita sayang and yang sayang kita jugak (ayat dah mcm ayat Zahiril Adzim jek)




last but not least (bukan untuk Mid je). for ALL. terima kasih untuk segala suka duka gila-gila sengal cabaran dugaan sakithati nangis-nangis gaduh-gaduh-and all the pengalaman lah! yang kita sama-sama went through for 3 years or 5 years or 13 YEARS(Mid)!!!!!

and sampai sekarang, whatever hardship yang kita face kat tempat blaja/keje masing2, kita ada sesama kita bila tiba masa nak mengadu. bila kita rasa dah tak larat nak pendam sorang-sorang. bila kita nak bahu dan telinga. sound mushyyyyyyyyyy nye! HAHAHAHA...aku bersyukur sangat sebab selain aku ada family tersayang yang hebat, aku ada kawan-kawan yang mantap. :')


TERIMA KASIH SEMUA! ^^







ps: one thing surely aku TAK SHARE ialah pointer aku, dengan mana2 kawan aku, even MID! hehe. yang tau pun mak abah (siblings aku 'maybe' la) and Dr azman sbb dia mentor aku. leceh la. sebab tu aku malu gila dgn Dr Azman >.<

13 comments:

me.dah.has.HIM said...

wah!!tharu puteri nyah!! >.<
btw,ak pn syuko de kwn2 cm kowg.luv ya olls \:D/

.::s e n t::. said...

nyieheheheee..laju nye bukak! ingatkan mlm ni bru ka usha..hihi

xo!

JustKeepOnWriting said...

woah2..menyentuh jiwa raga nih

.::s e n t::. said...

misz keep: eheee~ tulis boleh la. nak ckp ni, mau gugup :P xoxo

Un|sha said...

ermmmmmmmmmmmmmmm

.::s e n t::. said...

unisha: senyum sikit! :)

hahahaa.. :P

jong hyun lagi said...

wlupon entry ka mnyentuh hati lelakiku, tpi aku tetp nk brkecik hati ngn ka sent..call me when im sober.ecece

.::s e n t::. said...

jong hyun: aisehh..ape tukar nama jong hyun ni. boleh buat pengsan, tahu? HAHA..

apeni apenii..mana boleh kecik hati. hati organ paling besar sistem dalaman manusia :P

jong hyun lagi said...

memg sje nk kasi ka terbg2+pengsan2 sket =P

aaa xde2.tu hati en. Manusia, memg besr.hati en.Syahrul(bukn name sbnar) spisis hati berskala kecil

.::s e n t::. said...

ciss xdenye terbang2. pengsan jek sbb dapat kejutan owg tu xleh blah tukar nama :P

cecite cecite apekehalnye nak kecik hati sangat ni? kang kecut hati yg besor tu baru tau..kihkih~

jong hyun lagi said...

hehehe.sje nk tgok impact name tu kt ka :)

kecik ati la dh le gmbo aku seketol pn xde kt lam entry ni, name pon xdisebut.aku rse bnyk gmbo aku lam simpann ka en? =P

.::s e n t::. said...

ceh. nape nak kena ada gambo/nama ka lak? ni entri bukan untuk ka..haha. ada entri lain untuk ka. g cari yg lama2 punye :P

erkk. sejak bila aku ada simpan gambo ka -__-'

me.dah.has.HIM said...

ekeleh..nk b'kecik2 ati g tepi tasik la..hihihi...
kwn2 laen jgn la sedey..sent knl ak sjak dy bebudak hingusan agy..sbb 2 ktowg rpt kot.tp ktowg salu gaduh jgk. *peace*