Wednesday, November 10, 2010

The Cove (2009) & Baby River Dolphin Rescued

lepas tengok video pasal dolphin yang kitowg amek dari Dr. Azman, terasa makin sayang lak kat dr. azman sea creatures ni :) haipp! aku dapat tau korang abuse any sea creatures....siappppp! its a documentary pasal dolphin, pasal pembunuhan dolphin besar-besaran. ehh bukan bunuh ape, bunuh for market laa. siott sesuka hati jek! dolphin tu punye laaa supa-dupa-trupaa comel kot! agak touching tengok documentary tu..hehheehe :') benda ni jadi kat Taji, Japan. emo gila lahh time tengok ni. rasa nak pegi bunuh je mereka (penduduk tempatan Taji) tu. last-last kantoi kegiatan dyowg tu masa dolphin's conference (aku tak sure exact name conference tu ape tapi pasal dolphins & whales sort of laaa). memang best documentary ni. korang boleh try usha trailer kat sini and sini, gambar kat sini (slekk takde gambar laki jepun yang gila annoyed tuh!)

and tadi aku bukak Yahoo! ada news pasal dolphin, and that's why tetibe terasa nak tulis pasal dolphin ni. hehee


oooemmgeeee! nampak tak nampak tak kecomelan dua hekor nih..! kurang ajar je kan kat orang-orang Taji, Jepun tuh. seriously rasa nak bunuh satu daerah Taji tu, sebab semua bersubahat :'(


sumber aku amek dari sini


ok la. sampai sini. aku nak setadii oceanography lak!.. last paper bebehh! wish me luck! ciao.





ps: fb deactivate for some.....reason. till then :)

6 comments:

hakeem kira said...

kalo ko tgk video dorg bunuh seals lagi la kejam .

p/s: sem depan mcm nak bela pingu plak~

.::s e n t::. said...

hakeem : waaaaa...keji lahh! hemph..




ps: whoaa.tinggi cita-cita :P

JustKeepOnWriting said...

gudluck...rum8 aku pon pembunuh...bunuh semut..kejam

zey said...

o0o0..pasal ini aq pon ada terbaca gak kat yahoo...
pehh..kalau tgk balik vid tu, seiyesaq emo lagi..huh!

p/s : aq pon 'sayang' kat SEA CRAETURE nehh.. =pp

.::s e n t::. said...

miss keep ; bunuh semut tu haram. aku pun baru dapat tau nih..huhu. dulu aku pun pembunuh semut yang tegar sebab fobia..hahahha. tapi now dah tau, so takleh bunuh sesuka hati da


ps: pesan kat roomate kau tu yek :)

.::s e n t::. said...

zey ; kan kan kannn~ rase nak bunuh owg tu sama mcm mane dy buat kat dolphin






ps: ye, kena lah sayang sbb makhluk Allah jugak. tehee ;)