Friday, October 8, 2010

di-usha...OPPS!



peh penaaaaaaaaaat siut! aku ni baru je balik dari midvalley senanye. 'dating' jap tadi. FIRST TIME datinggggg~! wuhuhhhh! :D ahahaha..ni bukan dating ngan balak/pakwe/boyfie lahh! ni 'dating' ngan Abang Mann. eh!!! sory yana and chaza. tersasul lak. :"> :"> :"> ni aku  'dating' ngan Fatin a.k.a roomate aku lahh! haha. ni first time kitowg keluar sama-sama. before this penah dah tapi just kuar kat Kajang. so tak thrill sangat la kalau setakat Kajang. kali ni up sikit~! pegi la kami ke midvalley. aku senanye SANGAT penat. takde idea pun nak tulis ape-ape yang menarik (macam la selama ni menarik sgt entri aku..haha). tapi tadi mid suruh aku story something kat belog.

so here's the story begin.

once upon a time..................... zzzZZzzz~

eh salah! *start semula* ok nak story ni. pasal 'dating' kat MidValley gakla. lokasi nak kena sama je kan? MidValley ni memang feberet aku lahh sebab sume barang mahal murah, makan minum sume cukup! wayang, pool, arked, bowling, even PET WONDERLAND pun ada!..hah! puas hati. ;p

masa ni aku kuar dengan mid. aku bawak jugak la si petite ni kuar ke MidValley since nama punnnn dah sama, tapi malangnya, mid tak penah jejak kaki lagi. so aku mengambil inisiatif untuk bawak dia meroyan berjalan ke MidValley. aku bawak dia round SELURUH MidValley, termasuk la jugak TheGardens. siap bawak dia ke tempat kejadian dimana kami (budak2 yang terlibat sahaja) berbuka puasa. haha. nasib tak amek port and seat yang sama jek. tapi aku amek makanan yang sama macam hari kejadian iaitu ayam penyet. sedap! :D mid pulak makan lembu sapi..eh! bukan. ayam rendang sapi (entah nama panjang sgt. aku main tembak je nih. eheh~)

pemalu :">

pelahap ;D

oleh kerana first time mid datang, aku pulun bawak dia keseluruh ceruk MidValley, kitowg pun siap jejak ke PETWONDERLAND. ohh FYI, ni pun 1st time aku naik tengok binatang-binatang tuh..hehe. sebab selama ni kalau kuar ngan membe2 aku yang lain, macam tak berminat je dyowg nak naik sane. ohh dah biasa naik la tu. aku ni asal kampung, so sama je ngan mid. tu 1st time kami :B 

oke. motif entri nak highlite part ni jeh. atas tu mukadimah..haha

*dalam PETWONDERLAND* 1stly kitowg nampak rabbit. alalallalaa. comel gituh! even bulu dia messy-messy, tetap comel. siap gothic lagi~! haha..macam rabbit chaza. ngah syok tengok+layan keletah comel rabbit tu, tetibe jek aku rase lain macam jek. macam ade something menggelikan jek. rupe2nye betollah. ade ular. elehh! kecik jek! wa tak takut lahh! HAHA. tapi aku just geli jek. GELI, oke? pastu, siap ade salamander. euuuwh!~ salamander tu dahla kaler itam-kuning, kulit nampak lembap lak tuh. geli der! ngah aku rase macam geli-nak taknak je dekat ngan binatang alah tu, mid lak sebok mengacah aku (eleh bajet aku takut haa? :P) aku geli jek. so kena rilekkan diri dulu, tarik nafas panjang2 baru boleh tgk dekat2. mid ni gelojoh! HAHA. keadaan agak tak tenang time ni sebab aku geli. mid ni lak main paksa-paksa aku. tetibe ade suara garau tanye aku; 

si suara garau [lelaki-tak-dikenali]: eh takkan rabbit pun takut? *dia tanye aku sambil sengih-sengih*

si suara manis [A K U]: eh??? *pelik sebab apehal lak sebok tanye-tanye aku. huh. peh jual mahal aku ni* lalu menambah; eh mane ade takut.

si suara garau [lelaki berkenaan]: tu yang macam takut-takut tu *sengih lagi*

si suara merdu [A K U]: ouhh. bukan rabbit lahh. ni ha salamander ni. pastu tu ular *ujar aku sambil tunjuk ke arah binatang terbabit*

si suara garau [lelaki itu lagi laa]: ohh. yang ni takut tak? *sambil tnjuk kat ikan dlm akuarium sebelah dia*

si suara lunak[semestinya A K U]: lohh. tu ikan nak takut apenye *laju2 buat muke belagak! HAHA. oke, tipu.. ;p aku buat muka pelik jela*

si suarau garau [YA. masih dia]: eh ni kalau boleh pancing ni, shoooo (sound-efek campak pancing)..tapi saya pancing awak (dalam masa yang sama time dia cakap ni, dia buat kunun 'pancing lutsinar' kat tgn dia tu mengarah ke aku)

A K U: *ternganga tengok aksi spontan dia* OMAGADDD! ni scene dalam Semerah Cinta Stiletto lahh! HA HA. gila lahh laki ni. malu siutt aku. agak la nak usha MID pun kann~ keh3..ramai orang kot time tu..adoyaiii. sabo jela. at the same time, mid yang diri kat sebelah aku dah gelak terkekek-kekek macam ikan kekek daa. aku join jelah sbb mmg xsangka dia boleh buat scene tu! haha. lelaki tersebut pun gelak gak r. ade gang upenyeh! ciss! tak perasan pon. ingtkan dia pekerja PETWONDERLAND tuh. upenye bukan =.="

*dalam tren, nak balik UKeheM

aku ngan mid dduk seperate sbb seat penuh. tetibe mid wave kat aku, bagi isyarat tapi aku tak paham. oke dapat message dari mid;

"weh, mamat saye pancing awak tu ade la weh! sebelah kiri ka, kat pintu."


omangaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~ Allah je tau betapa cuak nye aku. takkan betol2 pancing kot. satu je doa aku time tu; dia BUKAN student UKM. tak tenang siot dlm tren. hisyy~ mana tak cuaknye, kat stesen BTS, ramai owg turun, dia tak turun. kat serdang, still tak turun. ingatkan stdent UPM. satu je harapan aku, hope dia turun kat kajang ataupun after UKM. TAPI~! kat kajang dia tak turun gak. aku ngan mid tahan gelak jela. gile ape kalau dia budak UKM. mampus aku. sekali dah sampai stesen UKM, kitowg kuar. dah kat luar aku curi-curi pandang kat dalam. Alhamdulillah, dia bukan budak UKM! :D tapi xleh blah time aku pndang tu boleh lak dy senyum2..ciss. rase nak kasi backhand jek =.=" tapi nasib baik laki tu ok. lawak gak la bile dia buat scene tu..haha. siyes tak sangka.

aku ngan mid pun melangkah pulang ke UKM dgn hati lega gila. sampai bilik still gelak-gelak. TAK SANGKA WEH! =))


ps: FUHH! nasib baik xkena pancing dia.. BAHAYA!

7 comments:

me.dah.has.HIM said...

ececeyh...hahaha~1st time g mid time form1 la..mne ingt hape dh..
sabo jela dh la tgh usha2 kedai pn tsrempak ngan dy agy..dh mmg jodoh ka kowt :-"
p/s::kalo ak x tgk cite 2 mlm tu kompem ak blur time mamat tu ckp camtu

JustKeepOnWriting said...

haha....ecece sent...die ngorat ka tuh...bkn ngorat mid la...

zey said...

eleh..ape plak bhaya?
nak tunggu abg man 'pancing' kaw ke??
hakhakhak!!!

.::s e n t::. said...

mid: apekejadahnye setakat ter-jumpa lagi skali time kita usha2 kedai tu pun dianggap jodoh?? hahahaha. taknak aku ;p

tapi mmg. xleh blah sgt2! lawak kot! hahahah


misskeep: awww~ boleh tahan la cara dia ngorat tuh..haha. sumpah lawak! ;p

.::s e n t::. said...

zey: bahaya lahh zey. as long as LELAKI, bahaya la. sbb kite xtau intention dy tu. ehem ehemm. abg MANN?? hahahha. bahagia aku weh! ;p korang pon senang hati nanti..lallalala~

eh btw, pagi tdi odw g kls komputer, trserempak ngan abg mann. izit jodoh? KAH KAH KAH!



ps: kau ngan yana mmg sengal..adeh~

.::s e n t::. said...

*update*
gila. abang man? ABANG kau cakap chaza??????????? duh.. -____-'

Un|sha said...

kena ngorat care filem tu...ensem dop?