Thursday, July 22, 2010

sesi merepek (tapi kenyataan) bersama misz niens :)

tadi takde kelas, macam biasa. fesbukk, tumblr, twitter. apa-apa jadi sekalipun, fesbukk tetap no. 1. apesal eh? aku senanye da bosan ngan fesbuk tapi still jugak bukak. haha. oke. nak cite pasal merepek (tapi kenyataan) dengan misz niens nih. kami merepek kat twitter :D the reason why merepek kat sana, sebab twitter ni kindda privacy gak la :D bebas je kita nak merepek or shout pape je kat situ. tadi merepek pasal LELAKI whoaaa. yaa! kami bercerita pasal lelaki. lelaki curang. lelaki tak setia. lelaki IQ rendah. lelaki IQ tinggi. dan...lelaki sebagai teman sampai syurga kami. KAH KAH KAH. merepek kann kitowg ni. tapi benda ni betol ape. lallalala... aku bagi tau misz niens, lelaki curang ni IQ rendah. aku penah baca dalam Metro. kajian dah dijalankan. hehe. so lelaki, boleh terima tak? oke. agak-agak takleh terima, meh aku nak explain why why kajian tu menyatakan lelaki curang ni IQ rendah, or dalam bahasa harian kita, bodoh. menurut kajian tu, lelaki curang dianggap IQ rendah sebab dia tidak berfikiran rasional dan hanya menurut nafsu bukan akal yang stabil untuk setia dan menyintai hanya seorang wanita dalam sepanjang hayatnya. rata-rata lelaki, yang kita DAH memang tau, even dia ada girlfriend, but still nak pandang-pandang, nak usha-usha perempuan lain. pstt lelaki, betol kann? xyah tipu. tauu dah.. bagi aku, setakat nak pandang tu lantak kau lahh. kau bukan suami aku, dan aku bukan isteri kau. ok fine. kita masih ada ruang untuk diri sendiri. tapi kalau melebih tu, why not kita putus dan kau cari lain? nice nice. sebab dalam ber-couple pun ada had, what.. betol kan chaza? break/clash/putus cinta (bukan putus fius kepala) berlaku banyak sebab. tapi menurut kajian ni, jika lelaki tu cari perempuan lain, dan break dengan pasangan lama kerana untuk kebaikan masing-masing, dia tidak lah dianggap IQ rendah. 



so, korang pikir2 kan lah sendiri. aku ni just bagitau apa yang aku baca je. :)


ps: lelaki, susah sangat ke nak setia? ikhlas aku tanya ni. *perempuan pun sama* senang cite, benda ni ikut orang lah. dan memang, kita akan jumpa orang yang salah sebelum kita jumpa orang yang betul. benda tu lah yang ajar kita.

pss: ngaaaaa..bukan luahan hati. lepak chill sudaa~ :D

psss: CIAO! heading to lab! :D

5 comments:

Farid MOFASAD said...

hai gadis liverpool.. apa fb awak?




>>___________<<

Mr.Nik Syafiq said...

sokong....harap sy dapat gadis seperti itu

.::s e n t::. said...

farid: salam. hai incik farid
oo. fesbuk..ni haaa> http://www.facebook.com/profile.php?ref=profile&id=1812723814

nik: one fine dayy

JustKeepOnWriting said...

gagagagga...mari merepek sambil mkn kerepek...ehe, kite terlalu ikut perasaan td mase berkepoh2 di twitter..keh2..i loike...

.::s e n t::. said...

misz niens: ngaaa~ kerepek xde lorr tadi,,haha. kira, xcukup merepek lg tuh :D