am i traditional or noob?
semalam aku masak lunch. lauk orang bujang; masak lemak bayam etc etc. kelapa takde so aku kena guna benda-alah ni:
FYI. ni 1st time aku guna. before ni macam biase la guna kelapa biasa. parutkan sendiri (guna mesin, bukan pemarut kelapa yg kita kena duduk tu). then perah kelapa macam biasa untuk dapatkan santan.
itu kebiasaan aku.
frankly speaking, aku terasa macam org baru kuar dari gua semalam T__T nampak macam pelik je santan tu T__T tapi aku guna jugak la kan, dah kelapa takde!
so rase-rasenye, aku ni traditional @ noob ha? T__T
ps: lauk masak lemak bayam aku semalam HABIS dengan licinnya...! *terharu ;')
9 comments:
not both...ko pntingkan originality! yeah...mane tradisi nk diturunkan kalo xmula dari kite..? cewah
tu tandanye memntingkan originality. tp kena blaja yg guna yg instant supaya serba serbi tau :)
miss keep: originality? ohh never tot bout that :D ecewahh ayat kau! :P
nik: yeah right. kena blajar gune semua so tau semua. tapi kan. sory to say. aku xsuka guna instant sbb aku rase mcm pemalas jek owg yg gune instant ni. tapi dah dduk umah bujang xkan nak mesin sndiri kan? haha..
but still. ni pilihan terakhir aku. kalau betol2 xde kelapa and dduk sendiri(umah bujang) je baru aku gune :D
mesti la yg instant bukan yg terbek,hehe,guna dlm situasi tertentu jer...
noob, definitely =P
lenkali gune la susu cair je gnti santan.. amcam, hype x aku? keh3
incik pepel: wohoo org jauh! dahla jauh, kasi idea merapu ikan kerapu pulek!
erk. noob=saye budak baru belajar :S
eh,,jgn ckp no0b lah!!huhuhu
oke wut gne sntan instant..
tp like u said sent,dok umh bujang mmg tpkse la gne yg instnt..haha~
peh,like u said mid.im totally agree.kencang! hak3
mid: haaa kann..~ kalo umah bujang xkan nk angkut mesin skali (?)
misskeep: kencang :-O
Post a Comment